OVER MIJ

Mijn man en ik zijn de trotse (groot)ouders van drie kinderen en vier kleinkinderen.

Ik ben eind jaren 80 begonnen met een hele reeks opleidingen. Sportmassage, reflexologie van de voeten, polariteitsmassage, Reiki, Egyptian Healing etc. etc. en ben  de opleiding tot pedicure gaan doen. De mensen die ik behandelde met massages hadden veelal rug- nek- en schouderklachten. Door de voeten te bestuderen hoopte ik wat te kunnen betekenen met houdingcorrectie. Ik gaf, na het volgen van didactische trainingen,  inmiddels ook les aan een opleiding voor pedicures in Haarlem wat ik negen jaar, met veel plezier, gedaan heb.

Naast de basisopleiding gaf ik nascholingen waarvan de cursus “Diabetische voet” mijn voorkeur had. Daar is mijn nieuwsgierigheid voor het ziektebeeld diabetes mellitus ontstaan. Ik wilde daar meer van weten en ben verpleegkunde gaan doen. Mijn pedicurepraktijk heb ik doorgegeven aan een collega en ben in dienst gekomen van het Spaarne Ziekenhuis. Na het behalen van het HBOV-diploma ben ik me gaan specialiseren tot diabetesverpleegkundige en heb jaren gewerkt bij allerlei zorginstellingen zoals o.a. de thuiszorg en werk momenteel nog als diabetesverpleegkundige voor een zorggroep (groep samenwerkende huisartsen).

Vanaf 2016 ben ik weer allerlei opleidingen gaan doen om mogelijk een brugfunctie te kunnen vervullen tussen de westerse – en de oosterse geneeswijzen. Ik heb Touch for Health gedaan, inclusief de docentenopleiding, heb een deel van de opleiding Kinesiologie gevolgd en Reiki herhaald. Ik volg nu de opleiding tot Reiki Therapeut. Een opleiding waar traumabehandeling en energetische massage onderdeel van uitmaken.

Toen ik tegen een werklocatie aanliep in Vijfhuizen, heb ik besloten deze kans te pakken om weer als zelfstandige te gaan werken. Nu met een meer therapeutische- en coachende achtergrond. Inmiddels werk ik tevens in een huisartsenpraktijk in Amsterdam.

Ik geloof niet in toeval en ga waar ik voel dat ik zijn mag.

Ik ben gestart op 1 augustus 2021 .

Tot ziens!

Copyright © Gijs Weehuizen 2021